
خانواده پایدار ایرانی، انجمنی است غیر دولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی که در قالب یک تشکل مردم نهاد (NGO) پس از اخذ مجوز فعالیت، در سال 1387 تحت شماره 22890 به ثبت موسسات غیرتجاری رسیده و فعالیت خود را آغاز نموده است.
بزرگترین آرمان انجمن ما رسیدن به جامعهای پویا و هدفمند با تاکید بر ارتقاء فرهنگ مدارا و «درک دیگری» به عنوان يكي از بزرگترین چالشهاي عصر است. ما معتقديم با «درك ديگري» ميتوانيم به درك درستي از علت كنشهاي يكديگر و بالطبع رهايي از روابط نامعقول و ارتباطات سخت كه عمدتا ماحصل عدم درك ديگري در جامعه بشري است دست يابيم.
براي رسيدن به اين مهم لازم است كه تواناييهاي مربوط به ارتباط با «ديگري» را به عنوان يك مفهوم انسانشناختي بشناسيم و بياموزيم. از اينرو باور داريم كه با ترویج فرهنگ صحيح خانوادهمداری و تقویت روابط سالم بین اعضاء خانواده میتوانیم فرصت مناسبی را برای آمادهسازی و تمرین حضور آنها براي نقشآفريني موثر در ساختن و داشتن جامعهاي پويا و هدفمند مهیا سازیم.
بر همين اساس مطابق با اهداف تعریف شده در اساسنامه، انجمن تلاش دارد با تاكيد بر حفظ کیان خانواده و پايبندي به اصول و ارزشهای اخلاقی، دینی، ملی و ترویج فرهنگ خانوادهمداری از طریق تقویت و افزايش سطح آگاهی، دانش و مهارت هر يك از اعضاء خانواده بخصوص زنان و کودکان پیرامون مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و كارآفريني با برگزاری دورههای آموزشی، تولید محتوا و يا جلسات تبادل انديشه در زمینههای مختلف اعم از روانشناسی، حقوقی، کارآفرینی و اشتغال، حفظ محیط زیست، مسئوليتپذیری برای حضور و مشارکت در فعاليتهای اجتماعی و باور حقوق شهروندی و حقِ داشتن جامعهای شهروندمدار تا رسیدن به جامعهای پویا و هدفمند تمام توان خود را بکار گیرد و در این راستا آماده همکاری با تمام شخصیتهای حقیقی و حقوقی علاقمندی است که بخواهند برای طی این مسیر همراهیمان نمایند.
همراهان و حامیان انجمن
انجمن خانواده پایدار ایرانی با جلب همکاری جمعی از خیرین و داوطلبین متخصص و متعهد در عرصههای مختلف دانشگاهی و مهارتی، توانسته است در راستای رسیدن به اهداف تبیین شده، اقدام به طراحی و اجرا یا قبول اجرای پروژههای پیشنهادی متنوعي برای سازمانها و نهادهای مختلف ملی و بینالمللی نماید و از طریق حمایتهای مالی این همراهان و حامیان توانسته است تا كنون به موفقیتهای چشمگیری دست یابد. برخی از مهمترین حمایتکنندگان مالی پروژههای این انجمن به شرح ذیل می باشند:
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
وزارت ورزش و جوانان (سازمان ملی جوانان)
شهرداریهای مناطق مختلف تهران
سلزمان رفاه، خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران
سازمان آموزش و پرورش استان تهران
استانداری تهران
سازمان جوانان هلال احمر
مرکز توانمندسازی سازمانهاي مردم نهاد
شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي
بنياد حفظ آثار دفاع مقدس
صندوق جمعیت ملل متحد
انجمن فداکار از کشور تاجیکستان
و….
معرفي برخي از پروژه های موفق انجمن خانواده پايدار ايراني
- دوره آموزشی «راه و چاه» با هدف آموزش مهارت های پیش از ازدواج به مشاورین دبیرستان های دخترانه شهر تهران با همکاری سازمان ملی جوانان و آموزش و پرورش شهر تهران.
- دوره آموزشی «دختران امروز، مادران فردا، جامعه سالم» با هدف آموزش بهداشت باروری به دختران روستاهای اطراف تهران با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری.
- دوره های آموزشی «آشنایی با کارآفرینی، خلاقیت و راهاندازی کسب و کار خانگی» برای دانشآموزان دبیرستانهای پسرانه و دخترانه و زنان خانهدار شهر تهران با همکاری مراکز کارآفرینی مناطق یک ، شش، پانزده، شانزده و…
- برگزاری دورههای آموزشی «تسهیلگری» و «پروژهنویسی» برای سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه زنان و خانواده شهر تهران با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری.
- اجرای طرح «ایجاد و تاسیس تعاونیهای محلی شهر تهران» با همکاری شهرداری تهران.
- کارگاههای آموزشی «شور و شعور جنسی» با هدف آموزش بهداشت باروری به زوجین جوان شهر تهران با همکاری شهرداری منطقه 6 تهران.
- دورههای آموزشی «تسهیلگری» ویژه فعالین جمعیت هلال احمر ایران با همکاری سازمان جوانان هلال احمر و صندوق جمعیت ملل متحد(UNFPA).
- اجرای طرح ملی نیازسنجی آموزشی سازمان های مردمنهاد زنان و خانواده در سطح ملی با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری.
- دورههای آموزشی پیشگیری از HIV برای زنان متاهل و مبلغین دینی با همکاری انجمن فداکار از کشور تاجیکستان.
- برگزاری دوره های مهارتهای کارتیمی و مدیریت منابع انسانی داوطلب ویژه سازمانهای فعال در حوزه های مواد مخدر با همکاری مرکز توانمند سازی ستاد مبارزه با مواد مخدر در سطح ملی.
- 11- تولید محتوای آموزشی در قالب کتاب پروژه نویسی برای سازمانهای مردم نهاد
- 12- و …
آنچه پیش رو داریم…
انجمن خانواده پایدار ایرانی با تکیه بر دانش، مهارت و تخصص حاصل از تجربه بیش از یک دهه فعالیت مستمر اعضاي خود در عرصههای فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور، اقدام به تشکیل «تیم تسهیلگران ارزشآفرین نصر» نموده است. این تیم مجموعهاي از خيرين و داوطلبين دانشگاهي و داراي مهارتهاي آموزشي، مشاورهاي يا تسهيلگري در قالب گروههاي تخصصي سازماندهي شده در حوزههاي حقوقي، روانشناسي، كارآفريني و توانمند سازي سازمان هاي مردم نهاد ميباشد كه وظيفه اصلي آن پشتیبانی فکری، طراحی دوره، ارائه خدمات آموزشی، تامين آموزشگر و یا تسهیلگر آموزشی، تولید محتوا و… برای مشتريان و مخاطبین انجمن خانواده پايدار ايراني است. بر همین اساس انجمن آمادگی خود را برای مشاركت، طراحی یا برگزاری دورهها یا کارگاههای آموزشی و مشارکتی متنوع، همایش، نشستهای تخصصی، اعزام تسهیلگر یا آموزشگر، طراحی و تولید محتوای آموزشی يا مشاورهاي با موضوعات تخصصی حول محورهای حقوقی، روانشناسی، كارآفريني و توانمند سازي مورد نیاز برای کلیه نهادها و دستگاههای دولتی و غیردولتی اعم از سازمانها و شرکتهای خصوصی و یا سازمانهای غیردولتی در سطح ملی و بینالمللی اعلام میدارد.
لازم به ذكر است كه اين انجمن براي اداي مسئوليت اجتماعي خود، در پايان هر فصل اقدام به برگزاري حداقل سه دوره آموزشي بصورت رايگان براي اعضاء، سازمانهاي مردمنهاد و ساير علاقمندان به فعاليت هاي اجتماعي خواهد نمود كه شرايط آن از طريق راههاي ارتباطي با انجمن (وب سايت، اينستاگرام، تلگرام و …) اطلاع رساني مي گردد.
مهمترين زمينههاي همكاري:
- توانمندسازي سازمانهاي مردمنهاد از طريق توليد محتوا (اعم از كتاب، سيدي، نرمافزار و …) يا برگزاري دورههاي آموزشي (اعم از تسهیلگری، پروژهنویسی، گزارشنویسی، مهارتهای کار تیمی، مدیریت نیروهای داوطلب، حمایتگری (Advocacy)، شبکه سازی و …).
- برگزاري دورههای تخصصی روانشناسی، حقوقي، كارآفريني و راهاندازي كسب و كار و ارائه مشاوره با استفاده از روانشناسان، حقوقدانان، وكلا، كارآفرينان و … .
- طراحي و اجراي سمينار و همايشهاي تخصصي و برگزاري اردوهاي آموزشي-فرهنگي-تفريحي در راستاي اهداف انجمن.